Hyvän kasvisburgerin löytäminen ei ole mikään helppo homma. Useassa
ravintolassa tarjotaan kasvisvaihtoehtona vuohenjuustoburgeria, missä ei
kyllä sinänsä mitään vikaa ole, mutta toisinaan olisi kiva saada sille
tofuinen vaihtoehto.
Löysin keittiön hyllyltä vanhan keittokirjan (Lyckas i köket
vegetariskt, Läsförlaget) ja sieltä ohjeen tofupihviin. Viime torstaina päätin kokeilla,
mikäli onnistuisin tällä reseptillä luomaan täydellisen tofuburgerin.
Ja
hyväähän siitä tuli. Todisteena avopuolison tyytyväinen hymy ja sanat:
"No tästä sietää kyllä tehdä ihan kunnon postaus." Suosittelen siis
lämpimästi tofun ja herkkusienten ystäville tätä reseptiä. Ja luulenpa,
että tämä voisi toimia myös esimerkiksi portobello-sienillä.
En
kuitenkaan koe vielä löytäneeni sitä aivan täydellistä burgeriin
sopivaa vegepihviä, joten metsästys jatkuu. Ja, jos kellään teistä on
lipaston laatikossa jokin hyvä tofuburgeri resepti, niin ilahdun
suuresti, jos jaatte tietonne komenttilootaan. Tai, jos jostain syystä
saatatte tietää mistä saisi vuonna 2008 Ilosaaressa festarikojusta
tofuburgereita myynen RastaChefin tofuburgeri reseptin, niin siitäkin
saatte oikein mielellään laittaa vinkkiä tuonne kommenttiboksiin.
TOFUPIHVI
6 kpl
Näitä tarvitset:
• oliiviöljyä
• 3 kevät sipulin vartta silputtuna
• 200 g herkkusieniä pieniksi pilkottuina
• 250 g tofua
• 2 suurta valkosipulin kynttä
• 3 rkl tuorebasilikaa silputtuna
• n.150 g korppujauhoja
• 1 kananmuna kevyesti vispattuna
• 2 rkl balsamiviinietikkaa
• 2 rkl teryaki-kastiketta
• 1/2 tl chilihippuja
• suolaa ja mustapippuria
• 150 g korppujauhoja pihvien paneeraukseen
Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannussa ja kuullota sipuli
keskilämmöllä 2-3 minuuttia. Lisää herkkusienet ja kuullota toiset 2
minuuttia. Anna viiletä hetken.
Sekoita 2/3 tofusta valkosipulin ja basilikan kanssa
sauvasekoittimella kulhossa. Sekoita kauhalla joukkoon sipuli ja sieni
seos, korppujauhot, vispattu kananmuna, chilihiput, balsamiviinietikka ja
teryaki-kastike. Mausta suolalla ja pippurilla. Revi raastinraudalla
joukkoon loput tofusta, sekoita ja anna seoksen viiletä jääkapissa 30
minuuttia.
Muotoile seoksesta 6 pihviä. Paneera pihvit korppujauhoissa.
Kuumenna 1 cm kerros oliiviöljyä paistinpannussa ja paista
pihvit, 3 kerrallaan, 4-5- minuuttia per puoli tai kunnes ne ovat
kauniin kullanruskeita. Käännä pihvejä varovasti, jotta eivät mene
rikki. Valuuta ylimääräinen öljy paistetuista pihvistä pois asettamalla
ne talouspaperille. Mausta vielä kevyesti suolalla ja pippurilla.
Me kokosimme hampurilaisemme paahtosämpylöiden väliin. Pohjalle
levitimme majoneesia ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Kuivattujen
tomaattien päälle asettelimme pihvin, jonka päälle latosimme vielä
reilusti rucolaa. Päälle vielä teelusikallinen teryaki-kastiketta ja
sämpylän hattu. Voilá!
Niin, ja oli muuten siinäkin mielessä torstaina oikein ihana ruokailuhetki,
että parvekkeen ikkunasta näkyi Helsingin taivasta koristava valtava ja
täysin ehjä sateenkaari!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti