sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

TÄYDELLISEN VEGEBURGERIN METSÄSTYS



Hyvän kasvisburgerin löytäminen ei ole mikään helppo homma. Useassa ravintolassa tarjotaan kasvisvaihtoehtona vuohenjuustoburgeria, missä ei kyllä sinänsä mitään vikaa ole, mutta toisinaan olisi kiva saada sille tofuinen vaihtoehto.

Löysin keittiön hyllyltä vanhan keittokirjan (Lyckas i köket vegetariskt, Läsförlaget) ja sieltä ohjeen tofupihviin. Viime torstaina päätin kokeilla, mikäli onnistuisin tällä reseptillä luomaan täydellisen tofuburgerin.

Ja hyväähän siitä tuli. Todisteena avopuolison tyytyväinen hymy ja sanat: "No tästä sietää kyllä tehdä ihan kunnon postaus." Suosittelen siis lämpimästi tofun ja herkkusienten ystäville tätä reseptiä. Ja luulenpa, että tämä voisi toimia myös esimerkiksi portobello-sienillä.

En kuitenkaan koe vielä löytäneeni sitä aivan täydellistä burgeriin sopivaa vegepihviä, joten metsästys jatkuu. Ja, jos kellään teistä on lipaston laatikossa jokin hyvä tofuburgeri resepti, niin ilahdun suuresti, jos jaatte tietonne komenttilootaan. Tai, jos jostain syystä saatatte tietää mistä saisi vuonna 2008 Ilosaaressa festarikojusta tofuburgereita myynen RastaChefin tofuburgeri reseptin, niin siitäkin saatte oikein mielellään laittaa vinkkiä tuonne kommenttiboksiin.





TOFUPIHVI
6 kpl

Näitä tarvitset:

• oliiviöljyä
• 3 kevät sipulin vartta silputtuna
• 200 g herkkusieniä pieniksi pilkottuina
• 250 g tofua
• 2 suurta valkosipulin kynttä
• 3 rkl tuorebasilikaa silputtuna
• n.150 g korppujauhoja
• 1 kananmuna kevyesti vispattuna
• 2 rkl balsamiviinietikkaa
• 2 rkl teryaki-kastiketta
• 1/2 tl chilihippuja
• suolaa ja mustapippuria
• 150 g korppujauhoja pihvien paneeraukseen


Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannussa ja kuullota sipuli keskilämmöllä 2-3 minuuttia. Lisää herkkusienet ja kuullota toiset 2 minuuttia. Anna viiletä hetken.
Sekoita 2/3 tofusta valkosipulin ja basilikan kanssa sauvasekoittimella kulhossa. Sekoita kauhalla joukkoon sipuli ja sieni seos, korppujauhot, vispattu kananmuna, chilihiput, balsamiviinietikka ja teryaki-kastike. Mausta suolalla ja pippurilla. Revi raastinraudalla joukkoon loput tofusta, sekoita ja anna seoksen viiletä jääkapissa 30 minuuttia.
Muotoile seoksesta 6 pihviä. Paneera pihvit korppujauhoissa.
Kuumenna 1 cm kerros oliiviöljyä paistinpannussa ja paista pihvit, 3 kerrallaan, 4-5- minuuttia per puoli tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Käännä pihvejä varovasti, jotta eivät mene rikki. Valuuta ylimääräinen öljy paistetuista pihvistä pois asettamalla ne talouspaperille. Mausta vielä kevyesti suolalla ja pippurilla.








Me kokosimme hampurilaisemme paahtosämpylöiden väliin. Pohjalle levitimme majoneesia ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Kuivattujen tomaattien päälle asettelimme pihvin, jonka päälle latosimme vielä reilusti rucolaa. Päälle vielä teelusikallinen teryaki-kastiketta ja sämpylän hattu. Voilá!

Niin, ja oli muuten siinäkin mielessä torstaina oikein ihana ruokailuhetki, että parvekkeen ikkunasta näkyi Helsingin taivasta koristava valtava ja täysin ehjä sateenkaari!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti