Ystävämme vuokrasivat itselleen mökin Ikaalisten järvimaisemasta kahdeksi viikoksi ja kutsuivat meidät juhannusseurakseen. Meikäläiselle, meren äärellä kesänsä aina viettäneelle, järvimaisemat ovat aina hieman eksooottisia. Uitavan lämmin vesi on aina järvillä vierailtaessa iloisesti yllättävää ja nyt juhannuksena tulikin saunomisen yhteydessä heitettyä talviturkki. Vaikkakin uiminen oli itseni kohdalla ennemminkin vain pulahtamista kirkumisen saattelemana.
Hyttyset taas ovat järvimaisemissa äärimmäisen ärhäköitä ja ärsyttäviä, mutta pakko myöntää, että ovat kuitenkin huomattavasti pienempi paha, kuin saariston inhottavampaakin inhottavammat punkit. Ja hyttysiin tepsi ainakin tämän järven liepeillä hyttyssavut ja hyttyssuihkeet.
Lopputulos: mielyttäviä iltoja verannalla, virkistäviä saunahetkiä, hyvää ruokaa, hyvää seuraa ja parin päivän jälkeen eivät enää hyttysten purematkaan syyhyä.
Juhannuspäivänä vallaton emäntämme loihti grilliherkkujen kylkeen aivan mahtavan kaalisalaatin, jossa oli mukavasti potkua. Otin kuvan. Kysyin jälkikäteen reseptiä ja vastaus alkoi näin: "Ah, enhän mä enää muistaa mitä siihen laitoin...mutta ainakin puolikkaan varhaiskaalin..."
Tässä siis suurpiirteinen resepti potkuiseen ja meijerituotteettomaan kaalisalaattiin.
Salaattiin:
• puolikas varhaiskaali
• curryssa paahdettuja auringonkukansiemeniä
• porkkanasuikaleita (kuorimapuukon ohuita)
Kastikkeeseen:
• oliiviöljyä
• puristettua sitruunaa
• siirappia
• suolaa
• "Balsamicoa? Soijaa? Oi, emmä muista. Olisinkohan laittanut chiliäkin, en tiedä."
Aloita paahtamalla auringonkukansiemenet curryssa. Pilko kaali ja suikaloi porkkanat. Sekoita keskenään.
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Määrien kohdalla voi toimia oman maun mukaan jonkinlaista maalaisjärkeä käyttäen :)
Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti