Vietimme viime viikon Ahvenanmaalla kesälomaillen mökillä. Pappani vei avopuolisoni kalaan. Avopuoliso pyydysti hauen ja illalla pappa valmisti siitä kalapuikkoja. Sommar som bäst!
Kalapuikkojen kylkeen suosittelen nautittavaksi keitettyjä uusia perunoita voin kanssa, sekä kermaviiliin tehtyä tartar-kastiketta (ohje alla) ja simppeliä coleslawta. Voit myös lisätä pöytään suolakurkkuja, jotka sopivat mainiosti puikkojen kanssa nautittavaksi.
KALAPUIKOT - PAPPAS FISKPINNAR
edit. Pappa sanoo "4lle nälkäiselle tai 6lle ei niin nälkäiselle tai 3lle erittäin nälkäiselle".
Näitä tarvitset:
• n. 400 gr ruodotonta haukifilettä
• 1 dl (tai enemmän) korppujauhoja
• 2 kananmunaa
• 1 l friteerausöljyä (rypsiöljyä)
• suolaa ja valkopippuria
Leikkaa ruodottomat haukifileet 6-10 cm pitkiksi puikoiksi.
Suolaa ja mausta pippurilla.
Vatkaa munat niin, että keltuaiset hajoavat ja sekoittuvat.
Dippaa haukipalat vatkattuihin kananmuniin ja anna levätä siellä noin 30 sek - 1 min.
Pyöritä paloja korppujauhoissa niin, että saavat reilusti korppujahoja ympärilleen.
Friteeraa öljyssä kunnes puikot ovat saanet kauniin tummahkon kullankeltaisen sävyn (noin 1-2 min).
Tartar-kastike kermaviiliin
Näitä tarvitset:
• purkki kermaviiliä
• tilliä
• kevätsipulin varsi
• pieni pala punasipulia
• reilusti pieniä kapriksia
• suolaa ja pippurisekoitusta
Silppua kaikki ainekset mukaan lukien pienet kaprikset.
Sekoita ainekset kermaviiliin.
Mausta suolalla ja pippurisekoituksella.
Hauesta ei saa aikaan mitään kalapuikkoja parempaa ja pappa tekee varmasti ne parhaat.
VastaaPoistaJuuripa näin!
PoistaHeippa Sofia!
VastaaPoistaYritin kovasti etsiskellä sähköpostiosoitettasi, jotta olisin voinut olla sinuun yhteydessä. Jos haluat, laita minulle yhteystietosi osoitteeseen oona.gronberg@indiedays.com, niin laitan sinulle viestiä! :)
Aurinkoisin terkuin,
Oona Grönberg
Community Manager
Indiedays
Herkullisia kalapuikkoja! Ihan tuli ikävä Ahvenanmaan makuja :)
VastaaPoistaAhvenanmaan maut on kieltämättä niitä kesän parhaita makuja :)
Poista