tag:blogger.com,1999:blog-185038805979662244.post3783120987578237216..comments2023-03-24T01:04:37.655-07:00Comments on Hälften spydde, resten dog.: TUKHOLMAN BURGERITSofiahttp://www.blogger.com/profile/12521480800387312483noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-185038805979662244.post-43505313775181777402014-11-23T12:40:04.186-08:002014-11-23T12:40:04.186-08:00Ens kerralla sit! Prime on mukavasti vielä siinä i...Ens kerralla sit! Prime on mukavasti vielä siinä ihan Viking Linen terminaalin lähellä ;)Sofiahttps://www.blogger.com/profile/12521480800387312483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-185038805979662244.post-36248952236278379182014-11-21T02:32:39.776-08:002014-11-21T02:32:39.776-08:00Juurikin Primen ikkunalla kävin hetken aikaa kaiho...Juurikin Primen ikkunalla kävin hetken aikaa kaihoisasti pohtimassa, saisinko mahdutettua mahaani (kuka menee Tukholmaan vain päiväksi? KUKA?)... mutta en...Andalusianahttps://www.blogger.com/profile/10602402818440486842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-185038805979662244.post-24003924434815854912014-10-13T01:14:06.009-07:002014-10-13T01:14:06.009-07:00Mä olen aika kriittinen sämpylän suhteen. Kuivaa s...Mä olen aika kriittinen sämpylän suhteen. Kuivaa sämpylää, kun ei ole kiva syödä. Mutta jospa ensi kesänä kokeilen uudestaan avarammalla mielellä ja yritän keskittyä enemmän siihen pihviin ja tomaattkihässäkkään :)Sofiahttps://www.blogger.com/profile/12521480800387312483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-185038805979662244.post-58117877996858363292014-10-11T13:37:55.059-07:002014-10-11T13:37:55.059-07:00Totta, sämpylässä on parantamisen varaa, mutta Bir...Totta, sämpylässä on parantamisen varaa, mutta Birgitan pihvi ja se tomaattihässäkkä siellä välissä saa minut antamaan anteeksi se sämpylän pienen tiiviyden. Joo, on se todellakin talviunille. Piti oikein käydä tarkistamassa.Jonna / suolaa&hunajaahttp://www.suolaajahunajaa.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-185038805979662244.post-91941242988167104082014-10-11T02:21:34.026-07:002014-10-11T02:21:34.026-07:00Jep, se käsin syötävyys, se on mun mielestä koko h...Jep, se käsin syötävyys, se on mun mielestä koko hampurilaisen juju. <br /><br />Tossa Flippin' Burgers kirjassa on kokonaiset kaksi sivua pelkkää tekstiä siitä, millaisen oikean hampurilaissämpylän kuuluu olla. Yleisin ongelma tämän päivän gourmetburgereissa on kirjan mukaan se, että sämpylä on liian kuiva ja tiivis, jolloin sen välissä olevat ainekset liukuvat ympäriinsä ja purilaisesta ulos kun ei ole joustoa pitämässä niiitä paikoillaan. Lisäksi joustamaton sämpylä vaikeuttaa sen mahduttamista suuhun. Vastaavasti sämpylä ei saisi olla liian löysä, jotta koko hampurilaisesta ei tule lässähtänyttä löllyä. Ja ennen paistamista sämpylä tulee sivellä vedellä laimenettulla munalla, jotta pintaan saadan lievä rapsakkuus, joka estää burgerpihvin lihanesteitä kostuttamasta koko sämpylää.<br />Ja vielä - sämpylän halkaisijan kuuluu olla sama kuin pihvin, ei missään nimessä pienempi. Liian pieni smpylä ei pidä burgeria kasassa ja tekee näin käsillä syömisen mahdottomaksi.<br />Taitolaji tuo hampurilaissämpylän teko!<br /><br />Oikeastaan nämä olivat kaikki käsin syötäviä, paitsi Marie Laveaun tupla. <br />Flippin' Burgerin tuplassa ei ollut mitään ongelmia syödä sitä käsin. Mikään ei valunut sämpylän välistä ulos ja itse sämpylä pysyi loppuun asti skarppina. Sofiahttps://www.blogger.com/profile/12521480800387312483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-185038805979662244.post-53842914738010933332014-10-10T20:53:54.697-07:002014-10-10T20:53:54.697-07:00Ihana hampurilaispostaus! Ja kylläpä odotan minäki...Ihana hampurilaispostaus! Ja kylläpä odotan minäkin, että tuo trendi ajautuu myös Suomeen! Tosin täällä Oulussa ollaan viime vuosina alettu harrastamaan gourmet burgereita ehkä suhteessa enemmän kuin muualla ja tällä hetkellä alusta alkaen itse tehtyjä hampurilaisia tarjotaan jo ainakin kolmessa paikassa. Ja ne on tosi hyviä! Mutta toisaalta itse kaipaisin vielä sellaista käsin syötävää korkeatasoista hampurilaista, kuten Jenkeissä on tottunut syömään. Näistäkin ainakin ensimmäinen hampurilainen näyttäisi juuri sellaiselta :) Ja toinenkin ilman tuota toista pihviä :D Hampurilainen maistuu mun mielestä parhaimmalta vain käsin syötynä!Heidihttps://www.blogger.com/profile/07599806781914628214noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-185038805979662244.post-81475374142656825772014-10-10T00:39:07.333-07:002014-10-10T00:39:07.333-07:00Eikös Birgitta ole ihan täysin talviunilla? Näin m...Eikös Birgitta ole ihan täysin talviunilla? Näin mä ainakin olen käsittänyt... <br />Niillä on ihan hyvän makuiset burgerit, mutta sämpylä liian jäykkä, mikä vaikeuttaa burgerin pysymistä kasassa syödessä. Mä olen uuden idolini Jon Widegrenin kanssa samaa mieltä, että hampurilaisen pitää olla käsin syötävä niin, kuin se alunperin oli tarkoitettukin ;)<br /><br />En tiennytkään, että Siltanen muuttaa ruokalistaansa noin. Varmasti tulee hyvää, vaikka ei hampurilaista olekaan :D<br />Sofiahttps://www.blogger.com/profile/12521480800387312483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-185038805979662244.post-8747224185403947102014-10-09T12:54:54.323-07:002014-10-09T12:54:54.323-07:00Sama ilmiö Lontoossa, söimme kesän reissulla todel...Sama ilmiö Lontoossa, söimme kesän reissulla todella monta erinomaista hampurilaista ja monta ketjua oli jo rakentunut laatuuburgereiden ympärille.<br /><br />En tiedä, onko Birgitta enää auki edes viikonloppuisin, mutta sieltä saa minusta nykyään jokseenkin kaupungin parhaan hampurilaisen hiiligrillistä. Siltanen alkaa ymmärtääkseni rempan jälkeen tarjoilla vietnamilaista ruokaa.Jonna / suolaa&hunajaahttp://www.suolaajahunajaa.comnoreply@blogger.com